У Харківській області поліція на гарячому зловила угруповання викрадачів людей (фото, відео)

Троє фігурантів - учасники етнічної організованої групи у віці від 28 до 39 років

На Харківщині поліціянти викрили етнічну організовану групу, яка викрала чоловіка і вимагала за нього викуп у кілька десятків тисяч доларів. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції додали, що зараз чоловік у безпеці, з його життям і здоров'ям все в порядку. Трьох учасників групи затримали. Їм вручать повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України.

В ході розслідування правоохоронці встановили, що зловмисники приїхали в будинок 39-річного чоловіка і вимагали у нього відсутній борг. Постраждалий відмовився передавати кошти здирникам, оскільки, за його словами, ніяких боргових зобов'язань не було. Спочатку учасники групи погрожували йому побиттям, а потім примусово посадили в машину і відвезли в невідомому напрямку. Батькові потерпілого заявили, що віддадуть сина за викуп - 20 тисяч доларів США (556 тисяч гривень).

Правоохоронці опитали десятки свідків, вилучили та розшифрували матеріали з камер відеоспостереження, обробили дані, які отримали під час санкціонованих негласних розшукових дій.

У підсумку до спецоперації залучили бійців Корду, бо у зловмисників була при собі вогнепальна зброя і вони погрожували батькові потерпілого. Під час передачі викупу вимагачів затримали.

“Відомо, що всі троє фігурантів - учасники етнічної організованої групи у віці від 28 до 39 років, жителі Харківської області. Вони вже мають багату кримінальну історію: були судимі за побиття і майнові злочини", - розповіли в поліції.


Трьох фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За місцем проживання зловмисників та їх близького оточення слідчі проводять санкціоновані обшуки. Найближчим часом затриманим вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189 (вимагання) і ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Вони можуть отримати до семи років в'язниці.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в соцмережах була інформація про те, що невідомий захопив будівлю по вулиці Бондаренковской, 22 у Харкові та загрожує підірвати всі. З'ясувалося, що в поліцію з неправдивим повідомленням зателефонував чоловік, який знаходиться в конфлікті з власником будинку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися