Харківським спецпризначенцям видали нові гвинтівки від НАТО

Спецназівці відзначають, що вивчення основних нюансів по експлуатації і правильного обслуговування нової штурмової гвинтівки займає близько місяця

Окремого загону спеціального призначення Східного територіального управління видали нові штурмові гвинтівки UAR-15 під патрон 5,56 × 45 мм НАТО. Про це повідомили в Нацгвардії України.

У Нацгвардії додали, що гвинтівки випробовували на військовому стрільбищі поблизу Васищеве, що в Харківському районі.

Перше, що відразу стає помітно - гвинтівка стріляє тихіше через те, що обладнана штатним глушником, який розрахований на десять тисяч пострілів. Вона компактна і б'є значно більш купчасто, ніж автомат Калашникова. Стовбур і ударно-спусковий механізм, від яких безпосередньо залежить остання характеристика, виготовляються в США.

Спецпризначенці відзначають, що вивчення основних нюансів по експлуатації та правильного обслуговування нової штурмової гвинтівки займає близько місяця.

Обслуговування вимагає більшої уваги - все ж це точний інструмент, і вимагає професійного підходу. Гвинтівку краще відчувати в умовах підрозділу спеціального призначення, який регулярно залучається до виконання бойових завдань у районі проведення операції Об'єднаних сил. У перспективі подібне озброєння може надійти і в інші підрозділи, - зазначили в НГУ.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, бойову тактичну колісну машину "Дозор-Б", яку розробили в "Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. Морозова", взяли на озброєння Збройних сил України. На підприємстві додали, що наказ про зарахування від Міністерства оборони України №245 з'явився ще 3 липня 2020.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися