У Харківській області надовго закриють садибу XVIII століття

Будівля виконана в стилі французького класицизму

У Харківській обласній державній адміністрації вирішили закріть садибу Шидловських, яка знаходиться в Старому Мерчику Харківської області. Про це йдеться в оголошенні на сайті "Прозорро", пише СтройОбзор .

Департамент містобудування та архітектури Харківської ОДА підписав договір з ПрАТ "Проєктний і науково-дослідний інститут" Харківський ПромбудНДІпроект "по розробці проєкту ремонтно-реставраційних (консерваційних) робіт. Оцінили роботи в 767 тис. Грн.

Відомо, що проєкт передбачає технічне обстеження всіх об'єктів, які входять до складу комплексу (сам палац, службовий корпус, флігель та інше), розробку науково-проєктної документації, проєкту на першочергові протиаварійні роботи.

Довідка "Коментарів": Садибу Шидловських побудували в середині 70-х років XVIII століття. Вона була єдиною в Харківській області, виконаної в стилі французького класицизму. У радянські часи там був Харківський ветеринарний технікум. У 1990-ті їх закрили і будівлі прийшли в занепад.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, в Харкові поблизу центру міста горіло занедбаний будинок колишньої кондитерської фабрики. Виклик про пожежу на Конторській, 29 надійшов рятувальникам о 16:54. До місця події направили 5 відділень на автоцистернах в складі 25 рятувальників і 1 автодрабина. На момент прибуття пожежна площа пожежі склала близько 150 квадратних метрів. Пожежу локалізували о 18:25, а остаточно ліквідували о 19:09.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися