Стало відомо наскільки Харків розвинений в інклюзивній освіті (відео)

Харків посідає перше місце в Україні з інклюзивної освіти

У Харкові ще 10 років тому з'явилася перша школа "рівних можливостей" №105. Три роки тому там ще з'явилася ресурсна кімната з трьома зонами: освітньою, ігровою і соціально побутовою, пише ресурс invak.info

У ресурсній кімнаті є комп'ютерна техніка, інтерактивна дошка, необхідні методичні матеріали, мольберт, стіл для пісочної анімації.

"У нашій школі працює 5 класів інклюзивної форми навчання. На сьогодні в них навчаються 10 учнів з особливими освітніми потребами. З них 8 юнаків і 2 дівчинки. З цього року ми чекаємо ще 6 таких дітей в перші класи ". - розповіла директор школи Наталя Теплова.

На ресурсі додають, що в Харкові прийняли програму підтримки та відновлення всіх шкіл, будівництва шкільних стадіонів і зараз на території Шевченківського району готують п'ять таких об'єктів.

Зараз Харків займає перше місце в Україні з інклюзивної освіти.


Як повідомляли "Коментарі. Харків" раніше, Харківська міська рада та наближені до його чолі Геннадію Кернесу фірми будують і ремонтують шкільні стадіони по неабияк завищеними цінами.

Так обладнаний спортмайданчик школи № 194 на вул. Плеханівській ремонтує ТОВ "БК" Дизайн-Плюс ". Вартість робіт тут становить 11,5 мільйона грн, що істотно дорожче, ніж в інших куточках України, пише Bihus.info.

Видання наводить приклад, що стандартний майданчик для гри в мініфутбол збираються побудувати за 2,726 мільйона грн. При цьому середня ціна по Україні вдвічі менше - 1,3 - 1,8 мільйона грн. Є одне виключення в Київській області, але там у вартість включені освітлення та доброустрій.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися