Харківський харчовий продукт потрапив в список небезпечних

У їжу додають ту ж саму речовина, що і в памперси, медичні бандажі та одноразові пелюшки

У харківських супах швидкого приготування знайшли небезпечний інгредієнт. Партії брикетів почали вилучати з магазинних полиць, пише Держпродспоживслужба.

У відомстві розповіли, що 17 липня в системі швидкого реагування з харчових продуктів і кормів (RASFF) з'явилося повідомлення про те, що у супів швидкого приготування, які виготовляє ТОВ "Кухар" (Дергачівський район), є в складі неавторизована харчова добавка "Поліакрилат натрію ". У промисловості її використовують як поглинач запахів. Без цього компонента не обходяться у виробництві памперсів, медичних бандажів і одноразових пелюшок.

Фахівці регіонального управління Держпродспоживслужби закликають покупців і операторів ринку звертати увагу на товар, який приходить на продаж. Супові брикети виробник також експортує в Болгарію.

У разі виявлення таких супів санлікарі рекомендують звертатися в районні (міські) управління з безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області з прилавків магазинів вилучають продукт, який є небезпечним. Як розповіли в Головному управлінні Держпродспоживслужби, в коріандре, який експортується з Болгарії (експортер - Bulgarcoop-Import-Export LTD), знайшли сальмонелу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися