У Харківській області сапери знешкодили понад 40 боєприпасів

Піротехніки знайшли вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни

Піротехнічні групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Харківській області та Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту 13 серпня обстежили території в Чугуївському і Зміївському районах на наявність боєприпасів часів Другої світової війни. Про це розповіли у відомстві рятувальників.

У ДСНС додали, що всього сапери знищили 44 вибухонебезпечних предмети, серед яких 22 мінометні міни та 22 артилерійських снаряди різного калібру. Всі боєприпаси знешкодили на спеціальних вибухових майданчиках за межами населених пунктів.

Піротехніки ДСНС на місці проведення піротехнічних робіт з місцевими жителями провели роз'яснювальні бесіди щодо дій у разі виявлення підозрілих предметів.

ГУ ДСНС України в Харківській області в черговий раз нагадує про необхідність дотримуватися правил безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів:

- ні в якому разі не чіпати і не переміщувати боєприпаси;

- виявивши їх, огородити місце знахідки та невідкладно зателефонувати в ДСНС за номером "101".

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові психічно хворий чоловік "замінував" квартиру. Інформація про те, що в одній з квартир Немишлянського району закладена бомба, надійшла в поліцію 7 травня ввечері. На місце виїжджали вибухотехніки, патрульні, слідчо-оперативна група і бійці ДСНС. Силовики евакуювали мешканців будинку, оточили територію, проте не знайшли підозрілих предметів. Як з'ясувалося, "замінована" квартира належить 49-річному чоловікові, в ній давно ніхто не живе.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися