У Харкові пройшла акція під посольством РФ в підтримку пенсіонера-кримчанина (фото)

В'язень Кремля сидить в російській в'язниці з осені минулого року

Сьогодні, 14 серпня, під консульство РФ в Харкові на акцію в підтримку політв'язня з Криму Олега Приходько, якого заарештували в жовтні 2019 року, прийшло близько десятка осіб. Про це повідомляє Суспільне | Новини

ЗМІ повідомляє, що учасники заходу взяли з собою державні прапори та партійну символіку ВО "Свобода". Акцію організували представники харківського центру ВО "Свобода". Активісти тримали в руках плакат "Олег Приходько - в'язень Кремля".

Учасники мітингу закликали гаранта Конституції України Володимира Зеленського сприяти звільненню політв'язня.

"Українці не будуть терпіти знущання від наших побратимів. Не важливо, де вони знаходяться: в Харкові, у Львові чи в українському Криму. Тому ми вимагаємо від Росії звільнення, а від української влади - нарешті почати робити якісь дії для того, щоб повернути нашого побратима ", - заявив учасник акції, голова громадської організації" Сокіл "Валентин Дебелий.

На місці чергували поліціянти.

Довідка "Коментарів": Олег Приходько, 61 рік, пенсіонер. У жовтні 2019 ФСБ Росії за підсумками обшуку висунула йому звинувачення в підготовці до теракту і незаконному виготовленні вибухових речовин. Співробітники спецслужби стверджують, що активіст нібито хотів підірвати адміністрацію Сак. Зараз російський суд продовжив арешт Приходько до 15 вересня.
Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові активісти продовжують боротися з гастролями артистів, які виступали в включеному Криму.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися