Харківська мерія звернулася до Офісу президента з приводу ситуації з "Барабашово"

Звернення по ринку відправили в Нацполіцію, прокуратуру, Зеленському, СБУ і ДБР

Харківська міська рада сьогодні, 19 серпня, прийняв звернення до Офісу Президента України, прокуратурі Харківської області, Головному управлінню Національної поліції в Харківській області, Управлінню СБУ в Харківській області і Територіальному управлінню Державного бюро розслідувань. За рішення голосували під час сесії, пише пресслужба мерії.

У документі депутати звернулися до відомств з проханням втрутитися в ситуацію навколо земельних ділянок комунальної власності, на яких довгий час з порушенням законодавства велася діяльність торгового центру "Барабашово".

Йдеться про будівництво дороги через ринок. Це шосе має з'єднати вул. Академіка Павлова з вул. Мойсеївською. Проєкт зарезервували в Генеральному плані Харкова ще в 1953 році. Цю ж дорогу вносили в Генеральні плани розвитку Харкова в 1986, 2004, 2013 і 2019 роках. Її будівництво розвантажить по руху найбільший житловий масив міста - Салтівський.

Міське КП "Міський торговельний ринок" початок облаштовувати територію, куди повинні були переїхати підприємці, які розміщувалися в межах будівництва магістралі. Але 28 липня підприємство зіткнулося з фактичним рейдерським захопленням зазначеної земельної ділянки невстановленими особами.

"На момент прибуття земельна ділянка була обгороджена парканом, на його території була розставлена техніка, а невідомі особи міцної статури в кількості 15-20 осіб фізично перешкодили представникам комунального підприємства виконувати геодезичні та геологічні дослідження на території земельної ділянки. На виклик керівника КП працівники поліції належним чином не відреагували, ніяких заходів щодо припинення незаконних дій групи невідомих осіб не застосували. Внаслідок співучасті працівників поліції самовільно зайняту невстановленими особами земельна ділянка не звільнений, а законному користувачеві так і не надано можливості реалізувати законні права на користування вказаною земельною ділянкою ", - йдеться у зверненні.

Ситуація повторилася 31 липня, коли вже понад 100 чоловіків міцної статури фізично не допустили представників комунального підприємства та техніку на територію земельної ділянки.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 4 серпня, близько 9:10 ранку в поліцію повідомили, що на території торгового центру "Барабашово" спостерігається скупчення людей і активно сперечаються між собою групи осіб. Поліціянти встановили, що представники комунального підприємства за допомогою спецтехніки намагалися провести геодезичні роботи на території, яка належить Харківській міськраді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися