Харківський онкоцентр: будівництво зупинили після відходу Світличної, тепер звуть Зеленського допомогти (документ)

Будівництво медичного комплексу призупинили ще в січні і навіть не думали щось з ним робити

У Харкові зупинилося будівництво онкоцентру, яке ініціювала народний депутат Юлія Світлична. Проект, який "завис" ще в січні 2020 року, не внесли до "Великого будівництва", а тепер кличуть на допомогу президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє Telegram-канал "Слобожанський ліфтер".

"Як відомо, будівництво найбільшого інфраструктурного об'єкта області було розпочато з ініціативи попереднього глави обладміністрації Світличної та ряду громадських організацій", - йдеться на каналі.

Зараз же будівництво хочуть запустити заново. З цим моментом пов'язують швидкий приїзд президента України Володимира Зеленського в Харків, який, згідно з декількома джерелами, має відбутися на початку вересня.

Відзначимо, що перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Єгорова-Луценко вже говорила, що главу держави хочуть запросити на будівництво Обласного центру онкології в Помірках.

"Коли до нас приїде гарант Володимир Олександрович, ми попросимо, щоб він відвідав саме це місце, подивився, долучився, допоміг. Тому що це основний, важливий проект, який запланований на найближчий період. Глава адміністрації хоче, щоб гарант особисто подивився", - сказала під час спілкування з журналістами Єгорова-Луценко.

Варто відзначити, що будівництво заморожували без особливих на те підстав.

"Будівництво почалося і просувалося згідно з планом, була затверджена технічна документація, були прийняті всі необхідні рішення обласної і міської рад, забезпечено необхідне фінансування і досягнуті домовленості з європейцями про оснащення центру медичним обладнанням", - пише Telegram-канал.

Чинний губернатор Харківської області Олексій Кучер вже офіційно заявляв, що "онкоцентр включений в "велике будівництво" на 2021 рік". Однак, на цей об'єкт з бюджету гроші ніхто не виділяв і будівництво зупинили ще в січні 2020 року, додають на Telegram-каналі.

"Жодного документа про затвердження об'єктів "великого будівництва" на 2021 рік Кабмін не приймав! І ніякий перелік "великих будівництв" на 2021 рік не затверджувався!", - йдеться в Telegram-канал.

На каналі опублікували документи, які підтверджують інформацію про відсутність фінансування.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківська облдержадміністрація вже говорила, що буде звертатися до центральної влади з проханням дати грошей на будівництво нового онкоцентру з державного бюджету.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися