У Харкові рятувальники знешкодили майже півтисячі боєприпасів часів Другої світової

На місці знахідки в селищі Жихор колись йшли запеклі бої з нацистами

У Харкові піротехніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення 25 серпня обстежили територію лісового масиву в селищі Жихор, що в Основ'янському районі. Під час Другої світової там точилися запеклі бої, розповіли в ГУ ДСНС в Харківській області.

У відомстві додали, що під час цього обстеження піротехніки знайшли 50 боєприпасів, серед яких 1 турбореактивний снаряд діаметром 158,5 мм, 2 одиниці артснарядів діаметром 150 мм, 3 снаряди діаметром 88 мм, 41 - діаметром 20 мм, 3 мінометних мін діаметром 50 мм. Крім того, рятувальники виявили ще 400 патронів.

Всі вибухонебезпечні предмети підірвані в той же день на спеціальних вибухових майданчиках. Постраждалих немає.

ГУ ДСНС в Харківській області знову звернулося до громадян з проханням: в разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і відразу ж дзвонити за телефоном 101 або 102.

"Наголошуємо, що при виявленні підозрілого предмета категорично забороняється пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкодити знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий або механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів і нагрівання ", - нагадали рятувальники.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, піротехнічні групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Харківській області та Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту 13 серпня обстежили території в Чугуївському і Зміївському районах на наявність боєприпасів часів Другої світової війни.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися