Один з керівників ДФС у Полтаві вимагав хабар у харківського підприємця. Фото і відео

Один з керівників Державної фіскальної служби в Полтавській області спіймали на хабарі

Одного з керівників управління ГУ ДФС у Полтавській області та посередника затримали на хабарі, який вони вимагали у харківського підприємця. Про це портал "Коментарі. Харків" дізнався у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними прокуратури, у грудні 2019 року слідчі Державної фіскальної служби провели обшуки в приміщеннях, що належать підприємцю з Харкова, який займається оптовою торгівлею і перевезеннями з-за кордону. У результаті в нього вилучили товар вартістю близько 10 тисяч доларів і 18 тисяч доларів готівкою. Виявилося, що ініціатором обшуку був один з чиновників ГУ ДФС в Полтавській області. Після цього він запропонував підприємцю "вирішити питання" з поверненням майна та закриттям кримінального провадження,також він дав контакти адвоката, який буде займатися цим питанням.

picture

Пізніше контактувати підприємцю сказали не з адвокатом, а з одним з керівників управлінь ГУ ДФС в Полтавській області. У ході переговорів сума хабара зменшилася з 150 тис. доларів до 85 тис. доларів. Гроші треба було передати особі, яка працює водієм в одному з приватних підприємств.

picture

Після передачі коштів водій затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Після цього проведені обшуки на робочому місці одного з керівників управлінь ГУ ДФС України в Полтавській області. Готується повідомлення про підозру йому і посереднику. Досудове розслідування та слідчі дії тривають.


Нагадаємо, як повідомляв раніше портал "Коментарі. Харків", у Харкові поліція розслідує факт можливого використання будівельного сміття замість щебеню під час ремонту внутрішньоквартальних доріг в 2019 році.

Приєднуйтесь до нас у Telegram - Пульс Харкова - та будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися