Масштабна лісова пожежа під Харковом локалізована: подробиці

Вогонь у Дворічанському районі встиг знищити ціле село

У Харківській області в результаті пожежі на території Дворічанського лісництва вогонь знищив 22 будинки. Про це повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області.

Рятувальники розповіли, що попри те, що люди з довколишніх до пожежі населених пунктів відмовлялися евакуюватися, довелося відселити 33 людини. Також через отруєння димом в лікарню звернувся один чоловік.

"2 вересня в 12 ч. 54 хв. Поблизу с. Вороб'ївка Дворічанського району виникла пожежа в лісовому масиві. Близько 15 год. Через сильний поривчастий вітер (до 15 м / с) змінних напрямків пожежа набула подальшого розповсюдження в напрямку населених пунктів Гороб'ївка і Гряниківка. в результаті пожежі знищено 22 житлових будинки, відселені 33 людини та через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася 1 людина ", - сказано в ранковому зведенні рятувальників.

Пожежу локалізували, але ще не загасили до кінця.

"Станом на 7 ч. 3 вересня відкритого вогню не спостерігається, проводиться гасіння окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметра", - додали пожежники.

Загальна площа горіння орієнтовно склала 500 га, з них 100 га верхового пожежі. Відомо, що згоріла повністю Гороб'ївка.

"Станом на 7 ч. 3 вересня осередки пожежі в населених пунктах Гороб'ївка і Гряниківка ліквідовані, триває гасіння осередку лісової пожежі на площі близько 100 га", - резюмували в ДСНС.

В гасінні пожежі бере участь 395 осіб і 61 одиниця техніки, з них від ДСНС 215 осіб особового складу та 49 одиниць техніки, в тому числі 2 пожежних літаки та 1 вертоліт.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, за фактом пожежі в Чугуївському районі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися