Масштабна лісова пожежа під Харковом: тракторист врятував два десятка будинків (фото)

У соцмережах заговорили про звичайну людину, яка врятувала житлові від вогню під час пожежі під Харковом

У Дворічанському районі Харківської області боролися з вогнем не тільки рятувальники. Один з місцевих трактористів брав участь у порятунку житлових будинків, розповіли на Telegram-каналі "Труха".

"Харківщина має знати своїх героїв! Поки пожежники збиралися, ця людина, недовго думаючи, сів в трактор і почав орати землю біля житлових будинків під час пожежі. Звуть цю людину Тесленко Сергій Григорович, - сказано в повідомленні.

Завдяки діям тракториста врятували, як мінімум, 20 житлових будинків.

picture
Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, загальна площа горіння орієнтовно склала 500 га, з них 100 га верхового пожежі. Відомо, що згоріла повністю Гороб'ївка.
"Станом на 7 ч. 3 вересня осередки пожежі в населених пунктах Гороб'ївка і Гряниківка ліквідовані, триває гасіння осередку лісової пожежі на площі близько 100 га", - резюмували в ДСНС.
В гасінні пожежі бере участь 395 осіб і 61 одиниця техніки, з них від ДСНС 215 осіб особового складу та 49 одиниць техніки, в тому числі 2 пожежних літаки та 1 вертоліт.
За фактом пожежі в Чугуївському районі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися