Катастрофа на Харківщині: у ХОДА не згадали про пожежонебезпечний сезон

Місцева влада вчасно не обговорила питання, які стосуються пожежонебезпечного сезону

У Харківській області вже добу гасять масштабні лісові пожежі, які перекинулися на житлові будинки. Так, вогонь повністю знищив одне село. Зараз рятувальники ліквідують спалах на площі близько 100 га.

Примітно, що на Харківщину прибув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, щоб контролювати ліквідацію пожеж. У свою чергу діючий губернатор ХОДА Олексій Кучер раніше заявляв, що ліквідацію пожеж візьме під особистий контроль. Однак до цього комісія з техногенної безпеки при ОДА, очолювана особисто Кучером, питання захисту лісів від пожеж в останній раз піднімала в середині липня. Це при тому, що з серпня і до сьогоднішнього дня в нашому регіоні спостерігається сильна спека і посуха.

picture

У інших регіонах у зв'язку з пожежонебезпечним періодом заздалегідь обговорили конкретні заходи, щоб уникнути катастрофи. Наприклад, на Київщині в цей час порушення вимог безпеки карається значними штрафами.

Що ж до Харківської області, на думку громадського працівника Максима Радченко, місцева влада зробила посадовий злочин, яке призвело до таких тяжких наслідків. "Звідси - хаос і катастрофа в області", - підкреслив Радченко.

Нагадаємо, 2 вересня о 12:54 поблизу с.  Вороб'ївка Дворічанського району виникла пожежа в лісовому масиві.  Близько 15:00 через сильний поривчастий вітер (до 15 м/с) змінних напрямків пожежа набула подальшого розповсюдження в напрямку населених пунктів Гороб'ївка і Гряниківка.  В результаті пожежі знищено 22 житлових будинки, відселені 33 людини і через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася 1 людина.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися