Затримали патрульного, який відкрив стрілянину по машині на Харківщині

З’явилися подробиці нічної стрілянини на Харківщині, внаслідок якої чоловік отримав два вогнепальні поранення

Сьогодні, 13 лютого, у Харкові прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо нічної стрілянини у якій постраждав пасажир автомобіля. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі прокуратури Харківської області.

Кримінальне провадження відкрито за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України). 

Патрульного, який застосував вогнепальну зброю та підстрелив чоловіка,  затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення правоохоронця від посади. 

За інформацією прокуратури, вночі 13 лютого,  екіпаж патрульних отримав інформацію, що на вулиці Зубарєва троє чоловіків вживають алкоголь та збираються їхати на машині Subaru Forester.

Правоохоронці знайшли автомобіль, та водій не реагував на вимогу зупинитися. Розпочалася погоня. Subaru застряг у полі поблизу Хролів у Харківському районі. Щоб зупинити машину, старший лейтенант поліції три рази вистрелив у автомобіль, але Subaru зникла з місця події.

Пізніше з’ясувалося, що водій Subaru самостійно доставив до лікарні пасажира, який отримав два вогнепальні поранення. 

Наразі у прокуратурі встановлюють всі обставини справи та проводять  першочергові слідчі дії. Справу розслідує територіальне управління ДБР у  Полтаві. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що чоловіка, якого доправили до лікарні з вогнепальними пораненнями, прооперували. Він у тяжкому стані. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися