У поліції розповіли, чому патрульний відкрив стрілянину по машині під Харковом (Відео)

У патрульній поліції кажуть, що копа, який відкрив стрілянину ,госпіталізували з тілесними ушкодженнями через наїзд автівки

У Харкові правоохоронці затримали водія Subaru та встановлюють обставини травмування патрульного і поранення пасажира автівки. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Йдеться про подію, яка сталася вночі,13 лютого, у селі Хроли Харківської області. У поліції розповіли, що екіпаж патрульної поліції намагався зупинити автомобіль Subaru, водій якого порушив ПДР та не реагував на вимогу зупинитися.

Під час переслідування поліцейські заблокували рух автомобілю. Патрульний намагався наблизитися до машини, але водій раптово розпочав рух, створюючи загрозу для життя копа. Патрульний, щоб зупинити машину, тричі вистрілив, однак автівка зникла. Пізніше з’ясувалося, що водій автомобіля доставив у лікарню пасажира з вогнепальним пораненням.

У поліції наголошують, що патрульний діяв за законом. Зокрема, відповідно до вимог  п.  7 ч. 4 ст. 46 "Закону України  про  Національну поліцію України".

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 345 КК України) та проводять перевірку за фактом застосування зброї поліцейським. 

У прес-службі патрульної поліції Харківщини "Коментарі. Харків" дізналися, що працівника патрульної поліції з тілесними ушкодженнями, внаслідок наїзду автомобіля,  швидка доставила у лікарню невідкладної медичної допомоги.

Раніше "Коментарі. Харків"  писали, що прокуратура та ДБР розпочали розслідування щодо нічної стрілянини у якій постраждав пасажир автомобіля. Кримінальне провадження відкрито за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися