У Харкові посилять патрулювання району біля офісу ЛГБТ-організації

Напад на офіс ЛГБТ-спільноти в Харкові повинні розслідувати по всій строгості закону "Про рівноправність громадян", вважають правозахисники

У центрі Харкова біля "Прайд Хаба" поліціянти посилять свої патрулі. Про це повідомила прессекретар поліції Оксана Калмикова, передає Суспільне

Подібні заходи пов'язані з тим, що на офіс нападали три рази за тиждень.

"Про попередніх випадків (в цьому році) кримінальні виробництва не відкривалися, реєстрували в Єдиному обліку. За фактом останніх подій також проводиться перевірка", - повідомила Калмикова.

На думку харківського правозахисника Павла Шваба такий напад повинні розглядати як "Порушення рівноправності громадян". Це кримінальний злочин, за яке можна отримати до восьми років в'язниці.

"Кваліфікувати по 161 статті вони не хочуть. Це завжди хуліганство, нанесення легких або середніх тілесних ушкоджень. Якщо це хуліганство, наприклад, якщо я не помиляюся, там може бути штраф і громадські роботи та на пів року позбавлення волі. Якби за це була кара , тоді б такі напади не відбувалися так часто ", - зазначив правозахисник.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові невідомі розбили вікна офісу організації рівні права "Прайд Хаб". За словами співробітників центру розбиті вікна вони помітили, коли прийшли на роботу з ранку 7 вересня. Також вони зазначають, що це не перший напад на організації. За минулий тиждень на них нападали вже два рази. "Прайд Хаб" пов'язує агресію стосовно них, бо в організації розпочався тиждень заходів до "ХарківПрайд-2020". У попередні випадки невідомі закидали вхід в хаб яйцями та залишали на фасаді будівлі, де він знаходиться, гомофобні написи.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися