У Харкові можуть заборонити машинам зупинятися на тротуарі

Харків'яни пропонують зробити більше стоянок

Жителі Харкова просять міську владу ввести офіційну заборону на паркування автомобілів по краях тротуарів. Відповідну петицію опублікували на сайті міської ради.

"Пропоную організувати більше стоянок для автомобілів. Оскільки багато паркуються на краях тротуарів, в мінусі залишаються і пішоходи, і велосипедисти, і люди, які їдуть на самокатах по узбіччю. Особливо аварійні ситуації створюються вечорами, коли їм доводиться об'їжджати припарковані автомобілі, потрапляючи під проїжджаючий на високій швидкості транспорт", - написала харків'янка Анна Прус.

Якщо за три місяці документ набере 5 тисяч голосів, то мерія зобов'язується його розглянути. Сьогодні, 10 вересня, петицію підписали 33 особи.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові фахівці Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова розробляють систему поліпшення паркування в центрі міста.
Йдеться про вулиці Шевченка, Клочківській, Новгородської, Динамівській, Сумській, Весніна, Матюшенко, площі Першого Травня та місця біля річки Харків. Згідно з тендером вартість робіт складе 915 тисяч гривень.
Також чиновники чекають рекомендації по паркуванню автомобілів в центральній частині Харкова, а ще поради, на яких вулицях організувати односторонній рух, де паркувати авто біля тротуару і як реконструювати транспортну мережу. На торгах у університету Бекетова був тільки один конкурент - ТОВ "Віасістемпро".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися