По мільйону на тиждень: скільки обійдеться прибирання харківської підземки

Рік чистоти в харківському метрополітені коштуватиме 46 мільйонів гривень

На прибирання харківського метрополітену витратять 46 543 329 гривень. Про це свідчить аукціон за тендером "Послуги з санітарного утримання об'єктів комунального підприємства "Харківський метрополітен", який відбувся 13 лютого на сайті публічних закупівель Prozorro.

Варто відзначити, що харківська підземка готова була витратити на річне прибирання 48 212 000 гривень. Однак після торгів ціна знизилася до 46 543 329 гривень. До речі, у торгах змагалися два учасники — "Системи прогресивного очищення" та спеціалізоване комунальне підприємство "Харківзеленбуд" Харківської міськради. Проте другий запропонував свої послуги майже на півтора мільйона гривень дорожче. Тому рішення про співпрацю очікують "Системи прогресивного очищення".

Відповідно до тендерної документації, загальна площа для прибирання становить 310 676,51 квадратних метрів з дзеркалами, лавочками, дверима і пасажирськими ліфтами, в тому числі прилеглими до метрополітену територіями (13 005 квадратних метрів).

Відзначається, що основне і генеральне прибирання співробітники клінінгової фірми проводитимуть з 20:00 до 8:00, денне прибирання — з 8:00 до 20:00. В їх обов'язки входить прибирання сміття, підмітання, миття платформи, дзеркал, лавок, сходів, декоративних і металевих решіток, прибирання службових приміщень. Від жувальної гумки підлогу вестибюлів очищатимуть раз на місяць ручним способом.

Фірма, яка надаватиме санітарні послуги метрополітену, повинна мати в наявності обладнання та збиральну техніку, інвентар, миючі та дезінфікуючі засоби, а також бути готовою до термінових уборок. Так, під час проведення масових заходів на окремі об'єкти можуть покликати до десяти співробітників одночасно, на випадки хуліганських дій або розклеювання агітаційних матеріалів — до трьох співробітників. Послугу метрополітен набуває на рік — до 31 грудня 2020 року включно.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що з весни 2020 року харківський громадський електротранспорт повністю переходить на оплату проїзду карткою E-ticket. Поповнити стару картку для проїзду буде неможливо. Використовувати з неї гроші буде необхідно протягом року.




Джерело: https://zakupki.prom.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися