Харків'яни поставляли продукти терористам "ДНР"

Товарів екпортували на загальну суму понад 8,5 млн гривень

Жителі Харкова організували незаконні поставки продуктів харчування терористичній організації "ДНР". Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

За даними відомства, група жителів Харкова і області по схемі так званого "прихованого транзиту" відвантажували на адресу підставних іноземних фірм товари харчової промисловості. Після перетину державного кордону України товари незаконно потрапляли на тимчасово окуповану територію Донецької області. За попередньою інформацією, через зазначену схему експортували товарів на загальну суму понад 8,5 млн грн. Збори та податки з реалізованої на території "ДНР" продукції платили на користь квазідержавних утворень терористичної організації.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів, а також в офісах, складських приміщеннях і в транспортних засобах вилучили комп'ютери, мобільні телефони, бухгалтерську документацію, чорнові записи, в яких містяться відомості про обставини протиправної діяльності.

Слідчі затримали учасників схеми і повідомили про підозру у вчиненні злочину. Суд одному з фігурантів обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 4,5 млн грн. Вирішується питання про повідомлення про підозру іншим учасникам злочину.

Раніше ми писали, що в Харкові затримали провайдера, який постачав інтернет в "ЛНР".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися