У Харківській області пожежники запобігли новому загорянню лісу

Пожежа знищила 800 квадратних метрів листяної підстилки

У Харківському районі Харківської області навпроти ДП Харківської лісової науково-дослідної станції "Південне лісництво" загорілася суха трава. Про це розповіли в ГУ ДСНС в Харківській області.

Було побоювання, що вогонь дуже швидко перейде на хвойний ліс. Про займання пожежникам повідомили о 16:27.

На допомогу лісникам в подоланні небезпеки були спрямовані 2 оперативних підрозділів ДСНС. Від лісового господарства з вогнем боровся трактор з плугом.

Спільними зусиллями о 17:35 вдалося зупинити просування вогню і захистити від нього ліс. Остаточно пожежу ліквідували о 18:50. Постраждалих немає. Згоріла 800 квадратних метрів листяної підстилки.

Рятувальники додали, що за 17 вересня на території Харківської області сталося 48 пожежі в природних екосистемах на загальній площі близько 11 га.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, за 16 вересня, відбулося 32 пожежі в природних екосистемах. Рятувальники розповіли, що вогонь розповсюдився на загальну площу в 16 гектарів. В одному з випадків вогонь від пекучої трави швидко пішов у бік хвойного масиву і погрожував великим лісовою пожежею. Інцидент стався в Борівському районі Харківської області біля села Богуславка. Там загорілися суха трава, чагарники і очерет. Полум'я розповсюдилося на площу в 1,5 га. Про займання надійшло повідомлення від працівників лісгоспу о 10:46.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися