У Харкові водоканал хоче замінити пару десятків кілометрів труб

Технічно місцями мережі холодного водопостачання в місті зносилися

У Харкові з початку року по сьогоднішній день працівники КП "Харківводоканал" змінили понад 16 кілометрів технічно зношених мереж холодного водопостачання. Про це розповів начальник ділянки з перекладки та санації водопровідних мереж комплексу "Харьковводопостачання" КП "Харківводоканал" Нияз Ахмедов.

За його словами роботи по заміні труб ведуться зараз по всьому місту. Співробітники водоканалу застосовують сучасні методи - горизонтально-направлене буріння і безтраншейний метод перекладки нових трубопроводів в уже чинні мережі без порушення асфальтобетонного покриття. Такі способи дають можливість виконувати заміну ділянок аварійних водопровідних мереж без руйнування міської інфраструктури, і значною мірою мінімізують витрати на ремонти мереж та відновлення дорожнього покриття.

Всього у 2020 році КП "Харківводоканал" збирається перекласти понад 25 км технічно зношених мереж холодного водопостачання. Тобто до кінця року залишилося замінити 9 кілометрів труб.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові з початку цього року замінили близько 20 кілометрів внутрішньобудинкових мереж холодного водопостачання та водовідведення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися