У Харкові одіозний лісник Сиса не з'явився до суду: подробиці

Чиновник фігурує в декількох кримінальних провадженнях, одне з яких - про дачу хабара

Сьогодні, 23 вересня, у Вищому антикорупційному суді відбулося засідання за звинуваченням Віктора Сиси в дачі хабара - 110 тисяч доларів детективу НАБУ за закриття кримінального провадження. Однак, як передає Kharkiv Today, екс-директор "Гутянського лісгоспу" на суд не прийшов.

У суді був присутній адвокат Сиси Олександр Телешецький, він пояснив, що його колега Костянтин Дорошенко, який також захищає екс-директор "Гутянського лісгоспу" знаходиться на іншому засіданні, а їх підзахисний - в лікарні.

Зі слів Телещенського, Сиса перебуває на стаціонарному лікуванні з 17 вересня з попереднім діагнозом лівостороння вогнищева бронхопневмонія.

Так, прокурор порахував проведення засідання без обвинуваченого неможливим і вважав за потрібне перенести його на іншу дату. Колегія суддів відклала розгляд справи. Наступне засідання відбудеться 30 вересня.

Раніше "Коментарі" писали, що Московський районний суд Харкова відсторонив від посади директора ДП "Гутянське лісове господарство" Віктора Сису. Чиновника викрили при спробі дати хабар в 100 тисяч доларів детективу НАБУ за закриття кримінального провадження щодо подій у лісгоспі, яким керував Сиса.

Крім того, одіозному харківському лісникові повідомили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). У прокуратурі кажуть, що він не забезпечив належне зберігання майна лісгоспу і в одному з лісництв держпідприємства вирубали і вивезли понад 200 дубів на 4,2 мільйони гривень.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися