Винні в теракті біля Палацу спорту в Харкові оголошені в розшук

Двірників, Тетюцький і Башликов змінили місце перебування і не повідомивши про це до суду

Харківський апеляційний суд задовольнив клопотання про оголошення в розшук засуджених за теракт біля Палацу спорту в Харкові, під час якого загинули люди. Про це стало відомо на сьогоднішньому засіданні суду.

Йдеться про те, що 25 вересня Харківський апеляційний суд переніс засідання, на якому могли розглянути скарги засуджених Володимира Дворнікова, Сергія Башликова і Віктора Тетюцького. Причина перенесення - засуджені та після обмінені на українських полонених оголошені в розшук. Розгляд справи призупинили до їх затримання і доставлення в суд.

Таким чином Дворніков, Тетюцький і Башликов порушили особисте зобов'язання, змінили місце перебування і не повідомили про це до суду або орган досудового розслідування. Також вони повинні були з'явитися в суд на першу вимогу, але не зробили цього.

"Вони не повідомили суду, вони порушили прямі обов'язки. Це пряма підстава для зміни запобіжного заходу", - завив адвокат потерпілих Олег Головков.

Рішення суду направлять в поліцію. Вона і оголосить чоловіків в розшук.

Як повідомляли "Коментарі. Харків" раніше, апеляції захист трьох засуджених: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова, подала в суд наприкінці січня поточного року.   Адвокат одного із засуджених повідомив, що вирок суду першої інстанції оскаржують у зв'язку з неповнотою судового розгляду і невідповідністю висновків суду обставинам кримінального провадження.

Також "Коментарі. Харків" писали, що в кінці грудня 2019 року Фрунзенський районний суд Харкова засудив чоловіків до довічного ув'язнення і конфіскував їхнє майно. Пізніше вони взяли участь в обміні полонених між Росією та Україною.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися