У Харкові суд виніс вирок "борцю з педофілами"

Дівчинка за допомогою спілкування в інтернеті заманювала потерпілих у лісосмугу на ХТЗ

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок чоловікові, на рахунку якого грабежі, крадіжки та шахрайство. Про це свідчить документ, опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, в квітні 2015 року фігурант разом з товаришами організував схему "полювання на педофілів". Неповнолітні дівчинки двічі домовлялися в інтернеті про зустрічі з чоловіками. Коли потерпілі приходили, то їх заманювали в лісосмугу на вулиці Миру. Там "борці за моральність" били передбачуваних педофілів, змушували їх роздягатися і знімали це на відео. Під час одного з цих епізодів підсудний забрав у жертви HTC One Mini.

Крім того, на рахунку харків'янина ряд злочинів, скоєних у минулому році. У січні він виманив у знайомого телефон Samsung S-7272, у квітні викрав ще один мобільний, а в травні обікрав чужий гараж. Фінальним акордом його діяльності стала крадіжка електролобзика.

У ході розгляду чоловік визнав провину в крадіжках і шахрайстві. Свої дії він пояснив вживанням наркотичних речовин, проте заявив, що тепер покінчив з цією звичкою. Що ж стосується епізодів 2015 року, то їх фігурант пояснив боротьбою з педофілією.

За сукупності вчинених правопорушень суд засудив уродженця Харкова до чотирьох років позбавлення волі. На даний момент рішення не набуло чинності і може бути оскаржено в апеляції. Варто відзначити, що подільники чоловіка були засуджені ще в 2017 році. Один з них отримав п'ять років позбавлення волі, а другий - три роки тюрми з заміною на дворічний випробувальний термін.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що прокуратура вимагає відсторонити від посади патрульного, який підстрелив пасажира авто під Харковом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися