Під ХОДА новий мітинг за закриття коксохімічного заводу "Новомет" (фото)

Організатор акції проти Харківського коксохіму готовий оголошувати голодування

Під Харківською обласною державною адміністрацією відбулася акція "Ні масового отруєння" проти роботи коксохімічного заводу "Новомет". Про це повідомляє МГ "Об'єктив".

Організатор Олександр Константинов заявив, що готовий оголосити голодування, якщо ситуація з викидами не поміняється.

"Ми знову виходимо проти масового отруєння коксохімічного заводу. Вчора на пресконференції з представниками Верховної Ради, Державної екологічної інспекції та депутатами нічого не вирішили. Людей труять кожен день, тому що підприємство не зупиняє свою діяльність. Ми готові виходити на протести, поки завод не закриють на перевірку. Я готовий голодувати, адже вся моя сім'я має проблеми зі здоров'ям. Ми всі проживаємо поруч з коксохімічним заводом, треба показувати свою позицію ", - сказав організатор.

На мітинг прийшло близько 30 осіб. Вони тримали плакати з написами "Стоп екоцид", "Припиніть нас труїти", "Харків проти коксохіму".

Акцію охороняли 10 поліційних.

Під час протесту запалили лампадки в пам'ять про загиблих курсантів Харківського університету повітряних сил України ім. Кожедуба та екіпажі літака, який вчора впав під Чугуєвом.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківський коксохімічний завод може закрити тільки рішення суду, відкритого за нього кримінального провадження недостатньо. Своєю чергою Держекоінспекція в Харківській області подала позов на 3 млн 689 тис. Грн до Харківського окружного адміністративного суду на Коксовий завод "Новомет" з вимогою компенсувати збитки від діяльності підприємства.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися