Розбій і викрадення в центрі Харкова: підозрюваного взяли під варту

Зловмиснику в разі доведеної провини загрожує від 7 до 12 років в'язниці з конфіскацією

У Харкові 47-річного чоловіка взяли під варту після того, як місцева прокуратура № 1 оголосила йому про підозру за фактом розбою з проникненням в сховище, і незаконного заволодіння транспортним засобом, поєднаним з насильством, небезпечним для життя і здоров'я потерпілого (ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 289 КК України). Про це повідомляє пресслужба відомства у себе на сайті.

Керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова розповіла, що досудове розслідування встановило, що 25 вересня харків'янин на пр. Науки скоїв розбійний напад на підприємницю Тетяну Брауде, яка була в цей момент у своїй машині "BMW".

Чоловік у медичній масці погрожував їй пістолетом, вимагав віддати йому гроші, які та зняла в банку. Жінка відмовила і, щоб врятуватися, вибігла з машини, після чого зловмисник вистрілив в бік потерпілої, заволодів її автомобілем і зник на ньому з місця події. У харківській підприємниці вогнепальне поранення плеча.

26 вересня зловмисника затримали в порядку ст. 208 КПК України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Санкція статті про розбій передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, У Харкові 25 вересня на проспекті Науки близько 13:00 невідомі напали на жінку, яка прямувала до своєї машини, вистрілили в неї та викрали автомобіль. Зараз вона знаходиться в лікарні. У неї поранена рука.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися