Трагедія на Ландау: стали відомі подробиці ДТП

Причиною ДТП стало грубе порушення правил дорожнього руху

У Харкові поліція розслідує аварію на проспекті Ландау, жертвами якої стали двоє пішоходів. Про це розповіли у відділі комунікацій ГУНП в Харківській області.

Трагедія сталася, 14 лютого близько 15:10. Водій автомобіля Mitsubishi Lancer зніс жінок, які йшли по нерегульованому пішохідному переходу. Обидві постраждалих померли на місці.

"Жінки 65 і 70 років отримали так звану "бамперну травму", коли удар спочатку йде на ноги, а потім - у голову та верхню частину тіла. У них були переломи стегна і гомілки, інші ушкодження. Причиною смерті в одному випадку став перелом шиї, а в другому - відкрита черепно-мозкова травма. У водія були незначні подряпини на обличчі і передпліччя, його не госпіталізували", - розповів голова Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

За даними правоохоронців, причиною ДТП стало грубе порушення правил дорожнього руху. Відзначається, що 36-річний чоловік перевищив швидкість і не врахував стан дорожнього покриття, через що втратив керування машиною. На момент аварії фігурант був тверезий.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 286 КК України ("порушення ПДР, що спричинило загибель двох і більше осіб"). Зараз вирішується питання про затримання водія. Чоловікові загрожує до десяти років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суд заарештував харківського копа, який відкрив вогонь по авто і поранив пасажира.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися