В одному з районів Харківської області пересохли колодязі

З бюджету збираються дати грошей на нову свердловину

У селі Заводи Ізюмського району Харківської області з колодязів практично зникла вода. Про це повідомляють в пресслужбі Харківської облдержадміністрації.

Заступник голови ХОДА Руслан Тіхонченко пообіцяв, що для розв'язання питання з районного та обласного бюджетів повинні виділити кошти, щоб побудувати нову свердловину, яка забезпечить село питною водою.

Нагадаємо, у 2020 році КП "Харківводоканал" збирається перекласти понад 25 км технічно зношених мереж холодного водопостачання. Тобто до кінця року залишилося замінити 9 кілометрів труб. Співробітники водоканалу застосовують сучасні методи - горизонтально-направлене буріння і безтраншейний метод перекладки нових трубопроводів в уже чинні мережі без порушення асфальтобетонного покриття.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на Харківщині відзначається високий вміст нітратів в колодязної води, що негативно впливає на стан здоров'я населення, особливо маленьких дітей. За даними фахівців, перевищення гранично допустимої концентрації нітратів встановлено в 40,7% досліджених пробах води з колодязів. Відзначається, що найвищі концентрації нітратів виявлені в колодязях на територіях Валківського, Нововодолазького, Лозівського, Близнюківського, Ізюмського, Борівського, Коломацького, Шевченківського районів. В результаті споживання води з високим вмістом нітратів зареєстровано два випадки водно-нітратної метгемоглобінемії у дітей у віці 2 місяці та 1 рік і 2 місяці, які проживають на території Валківського та Дергачівського районів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися