ВСУ піддали жорсткій критиці заяви Олексія Кучера про катастрофу Ан-26 (відео)

Глава ХОДА зробив упереджені та поспішні висновки з приводу катастрофи

Командування Повітряних сил Збройних сил України жорстко розкритикувало необґрунтовані заяви голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера щодо краху АН-26 під Харковом. Про це йдеться на офіційній сторінці відомства в Facebook.

Йдеться про програму "Свобода слова" Шустер online, на яку недавно прийшли авіаційні експерти, політики, чиновники, щоб обговорити наболілі питання щодо авіації Повітряних Сил, щоб відповісти на питання громадськості та допомогти глядачеві зрозуміти, що ж сталося на борту Ан-26Ш, і нам робити далі з військовою авіацією в непростій ситуації, у країні у стані війни. Також на ефір прийшов командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Сергій Дроздов.

"Однак відповіді на ці болючі питання схоже не потрібні були вчителю фізкультури, прокурору, помічнику судді, адвокату, а нині - голові Харківської ОДА і, за сумісництвом" експерту по керівництву польотами військової авіації "Олексію Кучеру, який відразу зробив свої упереджені висновки, навіть попри зважену і чітку позицію Голови державної слідчої комісії Олега Уруського", - йдеться в повідомленні Командування ПС.

Далі відомство пише, що губернатор Харківської області перейшов на особистості в ефірі.

"Хоча на ефір пан Кучер не прийшов, в живій трансляції він ганебно перейшов на особистості та дорікнув командувачу Повітряних Сил, на кшталт літаку, на якому знаходився його (Сергія Дроздова) син, дали пріоритет при посадці. Мовляв, ця хвилина могла вплинути на успішну посадку Ан-26Ш. Брехня і маніпуляція!", - пише відомство.

Далі Командування ПС посилається вже на фахівців і каже, що Кучер не приймав факти й аргументи

"Абсурдність тверджень цього чиновника підтвердили всі гості студії Шустера, а також однопартієць від "Слуги народу" Ірина Верещук. Намагалися утихомирити молодого керівника області, приводили зрозумілі аргументи, але марно... ", - додають військові на Facebook.

У ПС ЗСУ дали пряму посилання на програми та запропонували громадськості зробити з переглянутого висновки самим.


Командування ПС ЗСУ звернулося до СБУ з проханням звернути увагу на керівника ХОДА та відзначило, що його риторику в країні, що воює, може підхопити провідна пропагандистських російських програм Ольга Скабеєва.

Також ПС ЗСУ звернулися до ЗМІ з проханням про те, щоб ті перевіряли поширювану інформацію і не копіювали сліпо новини своїх колег або конкурентів.

"Шановні журналісти, блогери, державні діячі, які вчора ввечері скопіювали гучний "сенсаційний" заголовок з "літаком сина командувача". Це відверта брехня і маніпуляція! Цей літак ніяк не впливав на катастрофу Ан-26Ш! Триває розслідування жахливої авіакатастрофи. Треба встановити істину, винних і всі деталі трагедії. Закликаємо не піддаватися на маніпуляції, і користуватися даними з перевірених джерел. Не дамо перетворити цю трагічну історію в чиюсь піар-кампанію!", - звернувся Командування ПС ВСУ до мас-медіа.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Державному бюро розслідувань (ДБР) сьогодні, 30 вересня, спростували заяву глави Харківської ОДА про відмову двигуна у літака АН-26.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися