У Харкові після отримання хабара суддю відпустили під особисте зобов'язання

Вищий антикорупційний суд зобов'язав юриста здати свої паспорти на зберігання

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання прокурора і вибрала голови Харківського окружного адміністративного суду запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Про це повідомляє "Судова влада України".

"На підозрювану покладені процесуальні обов'язки: повідомляти детективу, прокурору або суду про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідком; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в'їзд в Україну", - йдеться в рішенні суду.

Поки термін дії обов'язків - до 22 листопада 2020 включно.

Дії підозрюваної кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 КК України. Слідство каже, що вона тиснула на одного з суддів Харківського окружного адміністративного суду з приводу рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії. Для того, щоб суддя дав "правильне" рішення підозрювана передала 3 тисячі доларів США (~ 85 тис. Грн).

Як повідомляли "Коментарі. Харків" раніше, колишній судді Господарського суду Харківської області обрали запобіжний захід. За даними відомства 3 вересня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП і застосував до колишньої судді господарського суду Харківської області запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 168 тис. 600 грн. Її підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України - одержання хабаря.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися