Главу Харківського окружного адмінсуду відсторонили від роботи

Чиновниця намагалася чинити тиск на одного з суддів

Вища рада правосуддя розглянула клопотання Офісу Генерального прокурора про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя одного з керівників Харківського окружного адміністративного суду. Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За даними відомства, раніше глава окружного адмінсуду попалася на дачі хабара. Відзначається, що чиновниця суду намагалася чинити тиск на одного з суддів окружного суду, а в подальшому - спробувала його підкупити за прийняття рішення на користь комерційної компанії в адміністративній справі щодо земельного питання. Для того щоб суддя прийняв "правильне" рішення, підозрювана передала йому 3 тисячі доларів.

Чиновницю затримали на гарячому, відразу після передачі нею хабара, 21 вересня цього року. 23 вересня жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України - надання неправомірної вигоди посадовій особі, яка займає відповідальне становище. Фігурантці загрожує позбавлення волі на термін від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої. Термін відсторонення - до 22 листопада 2020 року.

Читайте також: У Харківській області шахрай пішов до в'язниці за кругленьку суму в доларах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися