У Харкові затримали фігуранта "руської весни" за підозрою в кримінальних злочинах (документ)

Герой Антимайдану фігурує в базі МВС по ряду особливо тяжких злочинів у Донецькій області

У Харкові увечері 20 жовтня в метро на станції Академіка Павлова затримали героя Антимайдану, Гната Кромського, більш відомого, як "Топаз". Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Мене затримали за звинуваченням в скоєнні особливо тяжких злочинів", - написав Кромський.

Пізніше, через дві години, в коментарях він додав, що його вже відпустили. "Топаз" уточнив, що мова йде про злочини, які скоїли в Селидове Донецької області.

У розшуковій базі МВС "Топаз" дійсно є. З 15 жовтня його розшукує Селидівське відділення поліції, статті обвинувачення - 187 (розбій), 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин), 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Запобіжних заходів Кромському поки немає.

picture

Довідка "Коментарів": Гната Кромського затримали 28 березня 2014 за підозрою в участі в штурмі Харківської ОДА. Він проходив відразу за кількома статтями: масові заворушення, незаконне заволодіння транспортним засобом, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Після обрання запобіжного заходу Ленінським судом Харкова в вигляді домашнього арешту Кромський зняв без дозволу електронний браслет і втік. 25 квітня 2014 року його затримали в Донецьку і взяли під варту без права внесення застави. Через рік, у 2015, почався розгляд справ по Кромському. У підсумку у 2018, Київський районний суд Харкова визнав його винним в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участь в масових заворушеннях і незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 294, ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 289 КК України) та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Але, по "закону Савченко", у вересні 2018 року, його звільнили, бо зарахували за термін час проведений ним у СІЗО.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові, на станції метро "Держпром" поліція затримала за відсутність медичної маски відомого сепаратиста Гната Кромського, який прославився під кличкою "Топаз".
"Тим часом "Топазу" дали команду в метро надіти маску, але він її проігнорував і, схоже, отримає штраф", - написали очевидці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися