Житель Харківської області одержав дев'ять запрошень прийти проголосувати

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом фальсифікації даних для Держреєстру виборців

У Харківській області житель села Безруки Дергачівського району знайшов у себе в поштовій скриньці дев'ять запрошень на місцеві вибори. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Поліційні розповіли, що житель села знайшов офіційні документи у себе за адресою ще в понеділок, 19 жовтня і відразу звернувся в правоохоронні органи. Серед запрошень тільки одне було на його ім'я. Решта були виписані на невідомих осіб. Уже 20 жовтня слідчі Дергачівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України.

На цю мить запрошення знищили. Ведеться досудове розслідування. Обставини події встановлюються.

Також в поліції продовжують надходити звернення про незаконну агітаційної атрибутики політичних партій. Всі повідомлення зареєстровані в територіальних відділах поліції. Ведеться перевірка.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, станом на 20 жовтня поліція Харківської області зареєструвала вже 220 порушень виборчого законодавства. Правоохоронці додали, що після надходження такої кількості заяв вони відкрили 21 кримінальне провадження і склали 9 адміністративних протоколів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися