Копа, який стріляв у харківському метро на Науковій, відпустили додому

Підозрюваний має не покидати житло та носити електронний браслет

Московський районний суд Харкова змінив запобіжний захід колишньому поліцейському, який стріляв у метро на "Науковій". Відповідна ухвала оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передають "Коментарі. Харків".

Чоловіка відпустили з під варти під цілодобовий домашній арешт та зобов’язав не залишати житло за місцем реєстрації, носити електронний засіб контролю, не спілкуватись зі свідками, експертами, спеціалістами у даному кримінальному провадженні без присутності слідчого, прокурора або суду, прибувати за кожною вимогою до суду, прокурора чи органу досудового розслідування та здати закордонний паспорт.

Екс-патрульного підозрюють у посяганні на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 КК України). 

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що листопаді 2019 року співробітник сектору патрульної поліції під час перебування на службі влаштував стрілянину на станції метро "Наукова" у Харкові. За даними слідства, підозрюваний стріляв з двох пістолетів – табельної зброї та власної. Пояснюючи свій вчинок коп розповів, що начебто побачив сторонніх осіб у метро, тому і почав стріляти. Все сталося вночі, коли підземка була зачинена. 

В особистих речах правоохоронця вилучили речовину, схожу на психотропний засіб. За іронією долі, влітку підозрюваний отримав поранення, а потім і нагороду за затримання озброєного чоловіка в метро.

Також "Коментарі. Харків" писали, що суд взяв під варту патрульного, який стріляв у Subaru під Харковом, щоб зупинити автівку та поранив пасажира.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися