Відкрив вогонь по авто і поранив пасажира: суд заарештував харківського копа

Запобіжний захід харківському патрульному, який під час переслідування поранив чоловіка, обрав суд в Полтаві

У Полтаві суд обрав запобіжний захід харківському патрульному, який під час переслідування поранив чоловіка. Про це повідомили у відділі комунікацій Державного бюро розслідувань.

За даними ДБР, за клопотанням слідчих Жовтневий районний суд Полтави обрав харківському патрульному, який застосував табельну зброю для зупинки транспортного засобу і поранив людину, запобіжний захід у вигляді 60 днів утримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що вночі, 13 лютого, в селі Хролі Харківської області патрульний стріляв по автомобілю, щоб зупинити його. За інформацією поліції, водій машини порушив ПДР та не реагував на вимогу патрульних зупинитися. В результаті стрілянини пасажир машини, який сидів на задньому сидінні, отримав два кульові поранення. Його прооперували. Він у важкому стані.

Командиру роти Управління патрульної поліції в Харківській області повідомили про підозру за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України).

Разом з цим у прокуратурі перевіряють факт наїзду Subaru, який переслідували копи, на патрульного. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 345 КК України).




Джерело: https://dbr.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися