Глава Харківської ОДА поширює нові фейки: цього разу про швидкі допомоги

Директор Центру екстреної допомоги спростував заяви губернатора

Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер стверджує, що в роботі Центру екстреної медичної допомоги були грубі порушення. За його словами це показали результати аудиту підприємства, передає Суспільне.

Директор Центру Віктор Забашта спростував інформацію від губернатора і заявив, що аудиту на підприємстві не було, а питанням законності дій голови ХОДА зараз зайнялися юристи.

Про результати перевірки швидкої допомоги Кучер писав ще вчора, 26 жовтня:

незастосування процедури публічної закупівлі (на суму близько 1,5 млн грн)

штучне завищення вартості закуплених товарів (на суму 93,5 тис. грн);

недовикористання коштів (на суму близько 620 тис. грн);

використання будівель підприємства для приватних потреб (приватні мийки автомобілів, приватний кабінет лікаря)

значна недостатність бригад швидкої та тенденція їх подальшого зменшення.


В кінці списку Кучера сказано, що за весь час перевірки членів аудиторської групи на підприємство не пустили.

"За весь період аудиту не було надано жодних документів та інформації, що свідчить про відсутність на підприємстві належної системи обліку і зберігання документів, а також жодного разу членів аудиторської групи не були допущені до виконання своїх обов'язків (а це мінімум 22 виїзди). А, значить , є, що приховувати ", - також писав Кучер і додав, що вимагає звільнення керівника КП.

Директор Центру екстреної допомоги Віктор Забашта каже, що ніякого аудиту на підприємстві не було. Керівник КП також додав, що дії глави обладміністрації заперечували через суд через те, що Кучер не уповноважений організовувати перевірки.

"Забашта не зміг уточнити, коли подали позов і куди. Сказав, що цим займаються юристи підприємства. За телефоном юрисконсультки КП повідомили, що вона на лікарняному", - пише Суспільне.

У ХОДА на запит медіа про те, чим підтверджені порушення на підприємстві, керівник аудиторської групи - начальник управління фінансово-господарського забезпечення та головний бухгалтер апарату ХОДА Надія Лобас не відповіла і сказала, що зайнята.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, заступник голови Харківської обласної ради Володимир Скоробагач прокоментував гучну перепалку з губернатором Олексієм Кучером. За словами Скоробагач, голова Харківської обласної державної адміністрації не говорить про реальний стан лікарень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися