Рятувальники Харківської області розповіли про розмінування по регіону

У ДСНС нагадали про запобіжні заходи при знаходженні вибухонебезпечного предмета

У Харківській області піротехніки за добу знешкодили 6 артилерійських снарядів та 1 мінометну міну часів Другої світової війни. Про це повідомляє ГУ ДСНС  в Харківській області.

Піротехнічні групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС  України в Харківській області та Міжрегіонального центру гуманітарного та швидкого реагування ДСНС  України провели роботи по обстеженню території області для виявлення, вилучення і знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулої війни. Роботи велися в Холодногірському районі міста Харкова, і в Зміївському, Харківському та Балаклійському районах області.

Всього рятувальники ліквідували 7 боєприпасів - 6 артснарядів різного калібру та 1 мінометну міну.

"Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області в черговий раз звертається до громадян з проханням: в разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і відразу ж дзвонити за телефоном 101 або 102.

Наголошуємо, що при виявленні підозрілого предмета категорично забороняється пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкодити знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий або механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів і нагрівання ", - нагадали рятувальники.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, 13 жовтня, піротехнічні групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Харківській області та Міжрегіонального центру гуманітарного та швидкого реагування ДСНС України провели роботи по обстеженню території області дна наявність вибухонебезпечних предметів Другої світової. Роботи з розмінування велися в Зміївському, Балаклійському та Нововодолазькому районах області. Всього піротехніки знищили 41 боєприпас, з яких 10 артилерійських снарядів і 31 мінометна міна.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися