У Харкові за корупцію судитимуть комунальників

У Харкові керівник комунального підприємства завдав збитків державі майже на 1,4 млн грн

У Харкові судитимуть керівника одного з комунальних підприємств та керівника приватного підприємства за розтрату бюджетних коштів. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник комунального підприємства, яке здійснює поточний і капітальний ремонт житлових будинків на території м.Харкова, використовував своє службове становище всупереч інтересам служби. Попри те, що трудових ресурсів підприємству цілком вистачало для проведення ремонтних робіт, зазначений чиновник" привернув "підрядну організацію, вступивши в змову з власником приватної фірми", - розповів керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков.

Протягом 2017-2018 років були укладені договори про проведення ремонтних робіт. На рахунок підрядника перерахували майже 1,4 млн грн. Встановлено, що зазначені роботи виконувалися працівниками комунального підприємства, а значить всі перераховані гроші - це збитки державі. Корупціонерам загрожує від п'яти до восьми років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, в Харківській області завели кримінальну справу на членів виборчої комісії.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися