У Харкові поліція шукає жертв псевдо-ріелторів, які здавали фейкові квартири

Харківські «ріелтори», які здавали неіснуюче житло, можуть провести за гратами до 6 років

Сьогодні, 20 лютого, Київський районний суд Харкова обрав запобіжні заходи ще для двох жінок, яких підозрюють у вчиненні грабежів під виглядом ріелторів. Про це "Коментарям. Харків" повідомили у перс-службі прокуратури Харківської області.

Одну з псевдо – ріелтором суд взяв під варту з правом внесення застави у розмірі 630 тисяч гривень. Другій - обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Жінкам повідомили про підозру за фактом низки грабежів вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 186 КК України).

За даними слідства, підозрювані розміщували в інтернеті оголошення про здачу квартир у Харкові в оренду. Після того, як клієнти звертались до них, їм пропонували сплатити повну суму коштів за оренду житла за перший та останній місяці. Сума, як правило, складала від 4 до 10 тисяч гривень. Потім клієнтам пропонували підписати договір щодо надання інформаційних послуг. У разі їх незгоди з умовами договору, людей виштовхували з агенції. Гроші, звичайно, їм ніхто не повертав. 

Правоохоронці вже встановили близько 100 осіб, які постраждали від злочинної діяльності псевдо – ріелторів. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області, передають "Коментарі. Харків".

Керівництво Київського відділу поліції Харкова звернулося до громадян, які стали жертвами псевдо - ріелторів, звертатись за адресою: Алчевських, 49. Контактні телефони: 700-43-04 або 102.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що Київський районний суд Харкова взяв під варту 28-річну мешканку Харківської області, яку підозрюють у вчиненні низки грабежів під виглядом ріелтора. Злочинною діяльністю жінка займалася разом з двома псевдо-ріелторами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися