Харківський Електроважмаш потрапив до рейтингу найбільш збиткових підприємств України

Втрати підприємства обчислюються мільярдами

Харківський завод "Електроважмаш" виявився в рейтингу найбільш збиткових державних підприємств країни. Про це пише портал Texty в рамках спільного аналітичного проєкту з системою YouControl.

"Ми взяли 100 найбільших державних підприємств, вибрали з них ті, де після обрання Зеленського уряд змінив керівників, і подивилися, виріс їх прибуток або впав", - говорять автори матеріалу,

Для порівняння вони взяли докризові показники по 2018 і 2019 роки. Вони пояснюють свої порівняння тим, що це не дасть можливості керівникам збиткових державних підприємств скаржитися на спад економічної активності.

Автори матеріалу додають, що на початку листопада виповнився рік, як Фонд державного майна України отримав в управління Міністерства розвитку економіки держпідприємство "Електроважмаш" для його подальшої приватизації. В результаті її перенесли на невизначений термін.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харківська місцева прокуратура №3 оголосила про закінчення попереднього розслідування в кримінальному провадженні щодо двох посадових осіб ДП" Завод "Електроважмаш". Двох колишніх начальників підприємства звинувачують в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), а також одному із заступників вищого керівництва - в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися