Поліція Харківської області почала розслідування: не зійшлися голоси після виборів

У протоколах дільничної та територіальної виборчих комісій є розбіжності

У Харківській області поліція почала розслідування за фактом фальсифікації виборчої документації. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції розповіли, що 11 листопада 2020 на Великобурлуцьке відділення поліції звернувся кандидат у депутати. Він зазначив, що після підрахунку голосів виборців у територіальному виборчому окрузі по виборах депутатів Харківської обласної ради, є розбіжності між протоколом дільничної виборчої комісії з протоколом Великобурлуцької селищної територіальної виборчої комісії.

Зараз вирішується питання про вилучення зазначених протоколів та іншої виборчої документації з метою проведення експертних досліджень.

"Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 158-3 (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої урни, списку виборців або учасників референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк п'ять років", - розповіли в поліції.

Ведуться необхідні слідчі дії.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, перший заступник Ігор Терехов на пресконференції 5 листопада розповів, коли новообраний мер Харкова Геннадій Кернес, який пішов на третю каденцію, прибуде в місто.

"Те, що стосується Геннадія Адольфовича Кернеса, ми повинні провести сесію до 20 грудня. Так говорять нам все юридично регламентовані документи. До 20 грудня Геннадій Адольфович буде в Харкові. Він проведе сесію. Інших сценаріїв ми не розглядаємо і їх бути не може", - заявив Терехов.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися