Висмикнув чеку: в Харкові чоловік хоче підірвати поліційних (фото)

Фахівці ведуть переговори з власником приватного будинку, в який з ранку копи прийшли з обшуком

У Основ'янському районі Харкова чоловік з ранку загрожує підірвати поліційних, які прийшли до нього в приватний будинок. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Інцидент почався о 8:50 ранку сьогодні, 13 листопада, після того, як співробітники карного розшуку Основ'янського відділу поліції підійшли до домоволодіння 66-річного жителя району з метою провести в житло санкціонований обшук. Чоловік вийшов до поліцаїв з гранатою, висмикнув чеку і загрожує її підірвати. Зараз він усамітнився у себе вдома.

Зі зловмисником з ранку ведуть переговори по його добровільного роззброєння і виконання законних вимог поліції.

На місці події працюють керівництво обласного главку поліції, слідчо-оперативна група Основ'янського відділу поліції, бійці спецпідрозділу "КОРД", вибухотехніки та співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

В дію ввели спеціальну поліційну операцію "Грім". Ситуація під контролем поліції.

"Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Згідно з санкціями статей максимальне покарання за вчинення даних злочинів передбачає до 15 років тюремного ув'язнення або довічне позбавлення волі", - уточнили в поліції.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Київському районі Харкова, на вулиці Алчевських, 57-річний чоловік, перебуваючи в депресивному стані, підірвав себе невідомим вибуховим пристроєм у власному гаражі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися