У Харкові міськрада витратить понад 10 мільйонів на освітлення площі в центрі

За даними антикорупціонерів світильник закуповують дорожче

Департамент комунального господарства Харківської міськради підписав договір з фірмою "Енергосервіс ПМК" на 12,3 мільйона гривень. Про це розповіли в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на портал Prozorro.

У ХАЦ відзначають, що фірма "Енергосервіс ПМК" регулярно виграє тендери Харківської міськради.

За даними тендера підрядник реконструює систему освітлення на площі Конституції від провулка Спартаківського до площі Павлівської. На цій ділянці збираються поставити 21 опору вартістю понад 158 тисяч кожна.

Антикорупціонерів повідомляють, що один світильник марки LF-60-N стоїть за документами 7677 гривень. При цьому ринкова ціна такого обладнання йде на 2 тисячі гривень нижче.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, працівники громадської організації "Чесно" проаналізували рекламу з особистих сторінок кандидатів. На перше місце потрапила кандидат від "Слуги народу" на пост мера Києва Ірина Верещук, у якої пішло на просування себе $68,9 тис. (~₴1,94 млн). На друге місце з величезним відривом потрапив претендент на пост львівського мера Ігор Васюник. Самовисуванець витратив $26,6 тис. (~₴749 тис. грн). На третьому місці Віталій Кличко з $26,4 тис. (~₴743 тис.). Олексій Кучер потрапив на четверте місце серед лідерів. Його розтрати склали $24,7 тис. (~₴696 тис.).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися