В Харківській області судитимуть депутата

На Харківщині жінка-депутат незаконно користувалася 166 гектарами земель

На Харківщині Ізюмська місцева прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо депутата Шевченківської районної ради Харківської області VII скликання. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

За версією слідства, у 2017 році депутат самовільно зайняла земельну ділянку на території однієї із сільських рад. Виявилося, що депутат є головою одного із сільськогосподарських підприємств району. Саме це підприємство, не маючи законних підстав, обробляло землі загальною площею понад 166 гектарів. Там сіяли, збирали врожай зернових культур та отримували прибуток. Шкоду, завдану інтересам держави, оцінили у 240 тисяч гривень.

Депутата обвинувачують у самовільному зайнятті земельної ділянки (ч.1 ст.197-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові судитимуть підозрюваних у шахрайстві з землею за "кооперативною схемою". Збитки від шахрайства з землею оцінили у 9 мільйонів гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися