У Харкові судитимуть підозрюваних у шахрайстві з землею за «кооперативною схемою»

Збитки від шахрайства з землею у Харкові оцінили у 9 мільйонів гривень

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо групи осіб, які незаконно заволоділи гектарами земель у Харкові. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі офісу Генерального прокурора.

За версією слідства, вказані особи обвинувачуються у шахрайському заволодінні земельною ділянкою площею майже 5 гектарів у місті. Землю вони отримали за так званою "кооперативною схемою". Її за рішенням Харківської міськради надали обслуговуючому кооперативу для будівництва та експлуатації житлової забудови. Однак, замість того, щоб поліпшувати свої житлові умови, громадяни продали землю приватній особі.

Завдані територіальній громаді Харкова збитки оцінили майже у 9 мільйонів гривень.

Обвинувачених судитимуть у Дзержинському районному суді Харкова. На земельну ділянку, а також на нерухоме майно зловмисників накладено арешт.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що під Харковом із приватних рук повертають землі Гомільшанських лісів, які роздавали під виглядом сільгоспземель. Йдеться про землі Національного природного парку у Зміївському районі Харківської області площею понад 16 гектарів. Прокуратура подала низку цивільних позовів щодо повернення земель у державну власність.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися