У ліцеї під Харковом масове отруєння школярів: майже 40 дітей інфіковані

Серед персоналу і вчителів хворих немає

У ліцеї №3 Дергачів Харківської області стався спалах кишкової інфекції серед учнів. Про це пише Укрінформ з посиланням на директора Харківського обласного лабораторного центру МОЗ Любов Махота.

"Попередній діагноз гастроентероколіт, токсикоінфекція. Це гостра кишкова інфекція. На поточний час всі захворілі лікуються амбулаторно, а навчальний заклад працює. Наразі причини виникнення, фактори та шляхи передачі інфекції встановлюються", - розповіла Махота.

За даними директора лабцентру, вчора, 18 листопада, було 28 хворих, сьогодні, 19 листопада, їх вже 37. Серед вчителів і персоналу хворих поки немає.

У ліцеї зараз дезінфекція знаходиться на завершальній стадії. Йде відбір проб води та харчових продуктів, змивів з об'єктів зовнішнього середовища. Лікарі обстежують хворих і контактних осіб, проводять опитування та відвідування домашніх вогнищ, аналізують відвідуваність закладу учнями.

Результати лабораторних досліджень повідомлять через 5-7 доби.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові з'явилася дашборда (інфопанель зі звітами в реальному часі - ред.) Про роботу медичних установ на основі відкритих даних. Її запустили за підтримки проєкту "TAPAS" - "Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послуги". Дашборда створена для всіх, кому потрібна інформація про фінансування комунальних закладів охорони здоров'я, найпоширеніші захворювання, закупівлі медичного обладнання та фармацевтичної продукції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися