У Харкові на ХТЗ проводять обшуки (фото)

За інформацією ряду джерел йдеться про корупцію, пов'язаної з наданням житла

В одному з адміністративних будівель Харківського тракторного заводу Служба безпеки України проводить обшук. Про це повідомляє Telegram-канал "ХС | Харків ".

У пабліку пишуть, що "заступники гендиректора і начальник одного з відділів наживалися на ветеранах підприємства і вимагали гроші за видачу ордерів на квартири в гуртожитку. Брали по 3-5 тис. доларів (~ 8,6 тис. - 14,3 тис. грн). Щоб змусити заплатити, людей примусово переселяли з однієї кімнати в іншу, погіршували житлові умови".

Одного з фігурантів спіймали на гарячому - під час передачі йому грошей. На Telegram-каналі з'явилися фото з місця подій. На одному з них зображений лежачий чоловік, у якого нібито стало погано з серцем.


У ЗМІ підтверджують цю інформацію з посиланням на закрите джерело в правоохоронних органах. Так, в Depo.Харків відзначають, що слідчі дії зараз ведуться, вони не мають відношення до виробничих процесів на ХТЗ, а стосуються можливих фактів хабарництва при розв'язанні соціальних проблем працівників підприємства.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харківська місцева прокуратура №3 оголосила про закінчення попереднього розслідування в кримінальному провадженні щодо двох посадових осіб ДП" Завод "Електроважмаш". Двох колишніх начальників підприємства звинувачують в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), а також одному із заступників вищого керівництва - в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися