У прославленому скандалами Департаменті ХОДА знайшли мільйонні розтрати

Виявлено незаконні витрати, порушення бюджетного і законодавства при проведенні державних закупівель

У Департаменті капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації аудитори виявили порушень на понад 2,6 млн грн. Про це повідомляє сайт Держаудитслужби.

У відомстві зазначають, що аудитори знайшли незаконні витрати, порушення бюджетного кодексу при проведенні державних закупівель. Так, через завищення кількості та вартості часу використання будівельних машин і механізмів, будівельних матеріалів, норм списання матеріалів, виконаних 19 підрядними організаціями, знайдена розтрата майже в 1 млн грн. Допущені нецільові витрати в розмірі 481 тис. грн. Крім того, встановлено ряд інших порушень, що призвели до втрат на загальну суму майже 1,2 млн грн.

Виявлені фінансові порушення усунуто на загальну суму 2 млн грн.

Керівнику департаменту надіслали вимогу щодо усунення порушень та притягнення до дисциплінарної та матеріальної відповідальності посадових осіб. До адміністративної відповідальності притягнуто п'ять посадових осіб департаменту.

Нагадаємо, в ХОДА з'явився новий директор Департаменту капітального будівництва Євгенія Іванська. Контракт з нею уклали на час карантину. На початку цього року Іванську відсторонили від займаної посади директора регіонального департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, НАБУ на хабарі затримало директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченка. Губернатор Харківської області Олексій Кучер призначив Винниченко на посаду ще 10 днів тому. У ХОДА цю інформацію ретельно приховували. До роботи в обладміністрації Винниченко працював в Харківобленерго, де під час затримання так само як і в ХОДА пройшли обшуки.

Слідчі НАБУ почали слідчі дії за фактом корупційного злочину з боку чиновника Харківської облдержадміністрації. Інформацію про затримання нового начальника Департаменту капітального будівництва Андрія Винниченка підтвердили в пресслужбі ХОДА.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися