У Харкові на дорогах з'явиться більше тисячі камер

Камери поставлять на магістралях з великим трафіком - пр. Московському, пр. Гагаріна, пр. Науки, вул. Клочківській, в центральній частині міста

У Харкові з'явиться більше тисячі камер на великих автомагістралях і в центрі міста. Про це заявив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, пише пресслужба Харківської міськради.

Проєкт зі створення системи безпечного дорожнього руху вже обговорювали з представниками профільних департаментів, комунальних підприємств та Національної поліції.

Перший віцемер розповів, що проєкт втілюють в життя спільно з Європейським інвестиційним банком на суму понад 20 млн євро. Камери поставлять на магістралях з великим трафіком - пр. Московському, пр. Гагаріна, пр. Науки, вул. Клочківській, в центральній частині міста. Всього - 1 тис. 22 камери, в тому числі з фіксацією швидкості.

"Вони будуть фіксувати потоки машин, що дозволить правильно виставляти циклограми для швидкого проходження світлофорних об'єктів в різний час доби. Тобто ми зможемо запобігати пробки на основних магістралях. Також камери фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху - порушення швидкісного режиму, перетин суцільної лінії тощо. Крім того, камери фіксуватимуть колір і номерні знаки автомобілів ", - зазначив Ігор Терехов.

Він додав, що поки інформація з відеокамер буде зберігатися в КП "Міськелектротранссервіс", де поставлять сервера контейнерного типу. Надалі їх транспортують в майбутній Ситуаційний центр.

Терехов додав, що інформацію з відеокамер будуть давати поліціянтам, щоб вони могли оперативно реагувати на події.

"Відеокамера зафіксувала порушника, передала дані в наш Ситуаційний центр, і звідти сигнал в поліцію. Правоохоронці виїхали, запобігли ДТП або затримали винних, які могли б сховатися з місця події. Друге - система штрафів за порушення правил дорожнього руху. Фото передається в наш центр і звідти - працівникам поліції ", - заявив Ігор Терехов.

Перший віцемер сказав, що перша відеокамера з фіксацією порушень ПДР, можливо, запрацює в тестовому режимі на Московському проспекті.

Нагадаємо, Харків і область на цьому тижні захлеснула хвиля жахливих і трагічних ДТП. Також в ряді аварій постраждали діти. Так, 23 листопада громадянин Азербайджану на високій швидкості збив чоловіка. Відзначається, що ДТП сталося на Льва Ландау, азербайджанець за кермом "Мерседеса" на Єврономер на смерть збив чоловіка, який перетинав проїжджу частину. Відірвана голова залетіла в салон.

На перехресті вулиць Гольдбергівської та Греківської 24 листопада близько 11:25 зіткнулися Volkswagen Passat і Daewoo Lanos. Місцеві жителі кажуть, що після ремонту трамвайних колій аварії на цьому місці трапляються майже щодня. В результаті ДТП постраждали 6 осіб. Четверо постраждалих, серед яких дитина, були госпіталізовані в лікарню.

На тому ж перехресті Гольдбергівської та Греківської вулиць на наступний день   чорний BMW на болгарських номерах смерть збив 54-річну Вікторію Дорошенко. Інцидент стався сьогодні, 26 листопада, рано вранці. Водій BMW склав тест на вміст в крові алкоголю, він виявився негативним. Чоловік в показаннях наполягає, що швидкість не перевищував. Поруч з місцем ДТП немає відеокамер, тому син загиблої шукає свідків.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Краснограді Харківської області сталося ДТП в результаті якого постраждала жінка-водій та її 7-річна дочка. Поліційні розповіли, що аварія сталася близько 12:30 26 листопада.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися